Din webbläsare är gammal och långsam. Prova en modern, snabbare och säkrare webbläsare som till exempel Google Chrome

Om oss

Johanssons lamm & ull är ett litet familjeföretag som drivs av oss – Viktoria och Mikael Johansson. Våra barn Hugo (-04), Gustaf (-05) och Lukas (-07) hjälper också till med det som behöver göras med fåren och lammen.

Vi arbetar med att ta tillvara på det fåren kan ge. Vi förädlar ullen genom att vi tvättar den, färgar en del av den och kardar den. Vi skickar även endel av vår ull till något spinneri i närheten så vi även får fint ullgarn av vår ull. Ullen säljer vi som den är eller tovar egna alster. När vi tovar använder vi oss av olika tekniker. En teknik är att vi våttovar ullen med vatten och såpa på lite olika sätt beroende på vad vi har tänkt göra. En del saker nålfiltar vi och då använder vi en specialnål med hullingar som gör att ullen filtar ihop sig.

Skinnen som vi får utav fåren och lammen när vi har skickat iväg dem till slakteriet,  skickas  iväg  på beredning till Tranås Skinnberederi.

Köttet vi får säljer vi i vår gårdsbutik eller via våran lokala återförsäljare. Skulle man vilja ha ett “helt” lamm kan man beställa det. Vi har slakt period på hösten tidig vinter då kan man köpa sig en hel låda lammkött för 95 kr/kg.

Vi har nu också en webbutik här på sidan där vi säljer mycket av det som finns i vår gårdsbutik. Ta gärna en titt på lamm-ull.com/webbutik.

Länkar

Studiefrämjandet (studieförbundet vi samarbetar med)
Falbygdens Mat och Kultur (vi är medlemmar där)
Färgkraft AB (vår leverantör av ullfärger)
Falköpings saluhall (lokal återförsäljare)