Din webbläsare är gammal och långsam. Prova en modern, snabbare och säkrare webbläsare som till exempel Google Chrome

Om oss

Johanssons lamm & ull är ett litet familjeföretag som drivs av oss – Viktoria och Mikael Johansson. Våra barn Hugo (-04), Gustaf (-05) och Lukas (-07) hjälper också till med det som behöver göras med fåren och lammen.

Vi arbetar med att ta tillvara på det fåren kan ge. Vi förädlar ullen genom att vi tvättar den, färgar en del av den och kardar den. Skräp ullen som blir när vi sorterar används till trädgårdsull. Ullen säljer vi som den är eller tovar egna alster. När vi tovar använder vi oss av olika tekniker. En teknik är att vi våttovar ullen med vatten och såpa på lite olika sätt beroende på vad vi har tänkt göra. En del saker nålfiltar vi och då använder vi en specialnål med hullingar som gör att ullen filtar ihop sig.

Skinnen som vi får utav fåren och lammen när vi har skickat iväg dem till slakteriet,  skickas  iväg  på beredning till Tranås Skinnberederi. Utav de skinnen som har någon skade gör vi lite olika skinn alster, och har även skinn spill.

Köttet vi får säljer vi i vår gårdsbutik eller på någon Reko-ring. Skulle man vilja ha ett “helt” lamm kan man beställa det. Vi har slakt period på hösten då kan man köpa sig en hel låda lammkött, Kontakta oss för mer info.

Vi har nu också en webbutik här på sidan där vi säljer mycket av det som finns i vår gårdsbutik. Ta gärna en titt på lamm-ull.com/webbutik.

Länkar

Falbygdens Mat och Kultur (vi är medlemmar där)
Färgkraft AB (vår leverantör av ullfärger)